Een SEPA-overschrijving verzenden

• Bijgewerkt

Een SEPA-overschrijving (SEPA Credit Transfer, SCT) is een eenvoudige manier om geld te versturen tussen rekeningen binnen de Single Euro Payments Area (SEPA). Dit artikel leidt je door het proces voor het maken van een reguliere SEPA-overschrijving.

⚠️ Je kunt alleen een overschrijving doen als je lid bent en toestemming hebt om betalingen te verrichten.

Stappen om een SEPA-overschrijving te verzenden

1. Ga naar Web Banking > Overboeking.
  2. Klik op + Nieuwe overschrijving.

Group 3941.png

3. Kies Overschrijving.

Group 3942.png

4. Voer de naam en IBAN van de begunstigde in en klik op Doorgaan.

Group 3943.png

5. Voer de details van de overschrijving in, zoals het bedrag en het aangepaste label en de referentie (optioneel), en klik vervolgens op Doorgaan.

Group 3944.png

6. Plan je overschrijving door een Datum te kiezen:

a. Kies Vandaag voor een normale SEPA-overschrijving en klik vervolgens op Doorgaan.

b. Kies Later en stel een datum en tijd in om je SEPA-overschrijving op een specifieke datum te plannen en klik vervolgens op Doorgaan.

Group 3948.png

7. Geef met je mobiele apparaat toestemming om je overschrijving te verwerken.

Group 3945.png

*Je kunt de details van je overschrijving controleren in je transactiegeschiedenis.

Group 3956.png

Terugboekingen en terugstortingen

Als je een SEPA-overschrijving hebt verricht en het geld moet terughalen, dien je een schriftelijk verzoek in bij Swan Support in de Web Banking-app.

• Je vraagt een terugstorting aan: deze wordt naar de bank van de begunstigde gestuurd, die het geld verifieert en terugstort naar je rekening.
  • Iemand vraagt een terugstorting bij je aan: je wordt om goedkeuring gevraagd en het geld wordt van je rekening afgeschreven.
  • Terugboeking: dit gebeurt als het account niet bestaat of gesloten is; geld wordt binnen 3 werkdagen teruggeboekt.
ℹ️ Lees voor meer informatie over het terugboeken en terugstorten van transacties het artikel over Geschillen over fraude met overschrijvingen bij kaartbetalingen.

Als je problemen ondervindt bij het uitvoeren van een SEPA-overschrijving, raadpleeg dan deze artikelen over vertraagde inkomende overschrijvingen en niet-verwerkte uitgaande overschrijvingen. Als je nog vragen hebt, kun je een verzoek indienen bij ons Support-team.